Pommeslandet
Har precis lämnat North Stradbroke Island och begett mig upp till Noosa Head.
Nu efter en månad börjar man sakna vissa svenska saker, och man ser skillnaderna i vissa ting som man tidigare tog för givet.
När man exempelvis ska äta får man nästan alltid sin mat serverad med pommes (chips), och ofta är det överrepresenterat i jämförelse med resten på tallriken. Beställer man lasagne så får man en liten bit av det och massor av pommes bredvid. Fish´n chips, en liten liten bit fisk och ett berg av pommes osv.
Sällan finns det annat att beställa än kött eller fisk som serveras med.. Just det, pommes frites!
En annan underlig sak är att dom inte tycks vara så förtjusta i såser.
Dom käkar sina maträtter straight som det är. Torrt och enligt mig ganska tungrott i käften. Inte ens McDonalds har dippsås till sina pommes, och borden man kan hämta ketchup och salt/peppar från saknas. Tror att det enda sättet att slippa pommesen är att laga sin egen mat helt och hållet, vilket ibland kan vara svårt i en bil och i denna värme. Lakrits saknas helt och hållet, -buuhu :(
Men man får ta sedeln dit man kommer oh gilla läget, och förhoppningsvis så kommer jag snart att bo nånstans där man har tilgång till ett ritigt kök.
Har funderat lite på om jag skulle höra med några av alla fiskebåtar om det finns plats för en äventyrare som kan arbeta billigt. Det är något jag skulle vilja prova på, och jag tror det skulle passa mig bättre än att plocka bananer inlands, annars verkar dom flesta alternativen vara städjobb eller kassa. Jag är inte redo för ett jobb inom telemarketing eller sälj pga engelskan, men jag jobbar hårt på det.
Annars känns det som att Cairns drar mig norrut i snabb takt. Jag måste bara upp dit för dess fiske och för att ta dykarcert, och få se det stora barriärrevet innan jag kan dra i handbromsen och sluta den så kallade charterresan.
Appropå fiske krokade jag förmodligen en haj igår kväll! Fisken på högg på mitt bete bet av min 1 meter långa stålvajertafs på mitten, så det knappt man vågar bada här nere. Jag träffade en kille från Norge som jobbade på marinbiologiska institutet här på ön, och han bjöd över mig på en frirunda som var mycket intressant.
Han avslutade med att visa mig ett vithajskadaver på hela 4,5 meter som strandat och dött ett par veckor tidigare på stranden jag fiskar på, men han tillade att dom inte attackerar människor så ofta, och i så fall tror dom man är en säl.
Hehe, tryggt?
Lite nattfiske resulterade i en Flathead som är en dyrgrip på resturanger. Tyvärr ingen frys i närheten och magen full med mat, så den fick gå tillbaka till vattet som dom flesta andra.
I väntan på att fiskarna skulle hugga provade jag lite kastnät efter räkor. Lyckades bara fånga småttingar men jag kan avslöja att större räkor än dom jag sett här nere existerar nog bara i serietidningar (och kanske Thailand)!
Vad gör man inte för att slippa pommes frites? Färskare räkor än så här kan det inte bli. Direkt från plurret, ned i kastrullen. -Mums!
Fångade en Red Snapper som ska vara en godbit. En jäkel att kämpa mot mitt spö med, så denna behöll jag.
Av någon konstig anledning smakar fish'n'chips mycket godare när man fångat firren själv. Tog me min Red Snapepr till en närliggande resturang, och kocken lagade mig en middag för 2 dollar som motsvarar ungefär 11 sek mot att han fick behålla resten av fisken, hehe.
NÄSTA SIDA
Nu efter en månad börjar man sakna vissa svenska saker, och man ser skillnaderna i vissa ting som man tidigare tog för givet.
När man exempelvis ska äta får man nästan alltid sin mat serverad med pommes (chips), och ofta är det överrepresenterat i jämförelse med resten på tallriken. Beställer man lasagne så får man en liten bit av det och massor av pommes bredvid. Fish´n chips, en liten liten bit fisk och ett berg av pommes osv.
Sällan finns det annat att beställa än kött eller fisk som serveras med.. Just det, pommes frites!
En annan underlig sak är att dom inte tycks vara så förtjusta i såser.
Dom käkar sina maträtter straight som det är. Torrt och enligt mig ganska tungrott i käften. Inte ens McDonalds har dippsås till sina pommes, och borden man kan hämta ketchup och salt/peppar från saknas. Tror att det enda sättet att slippa pommesen är att laga sin egen mat helt och hållet, vilket ibland kan vara svårt i en bil och i denna värme. Lakrits saknas helt och hållet, -buuhu :(
Men man får ta sedeln dit man kommer oh gilla läget, och förhoppningsvis så kommer jag snart att bo nånstans där man har tilgång till ett ritigt kök.
Har funderat lite på om jag skulle höra med några av alla fiskebåtar om det finns plats för en äventyrare som kan arbeta billigt. Det är något jag skulle vilja prova på, och jag tror det skulle passa mig bättre än att plocka bananer inlands, annars verkar dom flesta alternativen vara städjobb eller kassa. Jag är inte redo för ett jobb inom telemarketing eller sälj pga engelskan, men jag jobbar hårt på det.
Annars känns det som att Cairns drar mig norrut i snabb takt. Jag måste bara upp dit för dess fiske och för att ta dykarcert, och få se det stora barriärrevet innan jag kan dra i handbromsen och sluta den så kallade charterresan.
Appropå fiske krokade jag förmodligen en haj igår kväll! Fisken på högg på mitt bete bet av min 1 meter långa stålvajertafs på mitten, så det knappt man vågar bada här nere. Jag träffade en kille från Norge som jobbade på marinbiologiska institutet här på ön, och han bjöd över mig på en frirunda som var mycket intressant.
Han avslutade med att visa mig ett vithajskadaver på hela 4,5 meter som strandat och dött ett par veckor tidigare på stranden jag fiskar på, men han tillade att dom inte attackerar människor så ofta, och i så fall tror dom man är en säl.
Hehe, tryggt?
Lite nattfiske resulterade i en Flathead som är en dyrgrip på resturanger. Tyvärr ingen frys i närheten och magen full med mat, så den fick gå tillbaka till vattet som dom flesta andra.
I väntan på att fiskarna skulle hugga provade jag lite kastnät efter räkor. Lyckades bara fånga småttingar men jag kan avslöja att större räkor än dom jag sett här nere existerar nog bara i serietidningar (och kanske Thailand)!
Vad gör man inte för att slippa pommes frites? Färskare räkor än så här kan det inte bli. Direkt från plurret, ned i kastrullen. -Mums!
Fångade en Red Snapper som ska vara en godbit. En jäkel att kämpa mot mitt spö med, så denna behöll jag.
Av någon konstig anledning smakar fish'n'chips mycket godare när man fångat firren själv. Tog me min Red Snapepr till en närliggande resturang, och kocken lagade mig en middag för 2 dollar som motsvarar ungefär 11 sek mot att han fick behålla resten av fisken, hehe.
8 Comments:
Tips från coachen.
Hello Graaabeeen, nu börjar du bli allt för fat and lazy!! Nu är det läge att börja jobba lite så inte fettet tar över magrutorna (hahaha). Nej, helt ärligt. Hoppas att du har det bra där nere och att livet är kanon. Själv skall jag åka ner till Tyskland i helgen och fylla en hel van med spriiit, Öl och vin! Paaarty paaarty!
Vi saknar dig här hemma, ha det bra så höres vi! /Z
Shit pommesfrites!!Bli INTE hajmat bättre fiska upp dem!
Kram ända från Lule där det är garanterat hajfritt men inte isfritt ännu...
Tänk på att pommes inte är bra för din figur, bättre då med fisk. Äter du aldrig upp det du fiskar???
Här hemma är det vår o deklarationstider, din är äntligen klar), efter mycket strul.Snart är det Valborg, o den firar vi som vanligt ute u Furuvik, med eldar o raketer, sånt firar man väl inte där, eller??
Sköt om dig/ Mamma
Nope, inga majbrasor här inte.. Dom har tillräckligt med skogsbränder som det är, och det är knappt man får elda överhuvudtaget. /kram Tobbe
tjena chefen
Fan va kul de e o läsa allt du hittar på, här börjar solen titta fram lite smått och på lördag är det sista april och fest i vanlig ordning.
ha de så jävla bra tobbe
Fred
Hej grabben !
Inte ett dugg avensjuk på dina eskapader.... Måste vara dryg att bo i en bil när det finns 4-stjärniga hotell. Tack för sms på födelsedagen.Förstår att det är dyrt att skicka presenten men jag väntar tills du kommit hem.
Många kramar Pappa och Lotta.
Lasse hälsar.
Tjena Tobbeman!!
Grym grejj du har gjort, å dragit down under alltså. Lite småavis lär jag erkänna... (Storavis är kanske ett bättre ord). Kul å läsa om dina äventyr å kika på bilderna.
Hoppas att alla brudar inte ser ut som i kvinnofängelset... Min gissning är att dom inte gör det... Ha det riktigt bra och lycka till med dykarcertet!! //Björn (kusin-vitamin)\\
Hej brorsan!
Mitt i natten & jag e på HB & inventerar, puh!
Idag jobbade jag på cheers några timmar & det var riktigt roligt. Alltid bra med lite extrajobb inför kommande studier, haha!
Sommardäck på & rattmuff av! Nu börjar även vi få sommarkänslor:)
Måste ner & räkna nu men vi hörs mer sen. Alla hälsar! Var rädd om dig. Kram Tessan
Skicka en kommentar
<< Home